2024-2025学年七年级第一学期期末模拟
英语试卷(一)
注意事项:
1.试卷满分100分,考试用时100分钟;答卷前,考生务必用黑色签字笔将准考证号、姓名、考场号和座位号填写在答题卡上。用2B 铅笔在“考场号”和“座位号”栏相应位置填涂考场号和座位号。将条形码粘贴在答题卡“条形码粘贴处”。
2.作答选择题时,选出每小题答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。
3.非选择题必须用黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。
4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并将选项填涂在答题卡相应的位置上。
Mrs. Brown lives on a farm. Every day she gets up early and then starts her 1 , watering the plants, cleaning the yard and feeding the animals. Her husband, Mr. Brown, usually makes her some bread and eggs for 2 . But today Mr. Brown isn’t 3 in the kitchen and there is no food on the table.
“Tom!” Mrs. Brown calls her husband. There is no answer. She goes out and calls her 4 . “Max!” But it doesn’t 5 .Then Mrs. Brown goes to the yard and tries to 6 the dog. There is nothing.
“What is happening ” She is a bit 7 . She runs to check the cows. But there are no cows.Mrs. Brown looks around and finds no other 8 . “Where are my pigs and my horse ” she thinks.
Then Mrs. Brown hears a noise behind the house. She runs to the back to 9 . Everyone is there: Mr. Brown, Max, the cows, the pigs and the horse.
“SURPRISE!” Mr. Brown holds a birthday :cake and says 10 to Mrs. Brown, “This is today’s breakfast for you, dear! Happy birthday!”
1.A.meal B.work C.game D.lesson
2.A.fun B.sale C.money D.breakfast
3.A.singing B.cooking C.reading D.cleaning
4.A.dog B.cow C.pig D.horse
5.A.come B.talk C.play D.leave
6.A.buy B.wash C.visit D.find
7.A.lucky B.angry C.tired D.happy
8.A.plants B.eggs C.animals D.cakes
9.A.have a look B.have a drink C.do some sports D.do some shopping
10.A.usually B.finally C.happily D.carefully
第二部分阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该项涂黑。
A
Hello! My name is Li Tao. I’m in Class 2, Grade 7. I have a brother. His name is Li Yu. We are in the same grade, but we aren’t in the same class. He’s in Class 4. This is our timetable (时间表) for some tests.
Dates Time Subjects Who
Wednesday 8:00-10:00 Chinese Tao & Yu
14:30-16:30 English Tao & Yu
Thursday 8:00-10:00 math Tao & Yu
14:30-16:00 history Yu
Friday 8:00-10:00 geography Yu
14:30-16:30 P. E. Tao & Yu
11.Li Tao has _________ tests in the morning.
A.English and historyB.Chinese and mathC.math and P. E. D.Chinese and English
12.What class and grade is Li Yu in
A.He is in Class 2, Grade 7. B.He is in Class 2, Grade 8.
C.He is in Class 4, Grade 7. D.He is in Class 4, Grade 8.
13.Which of the following (下列的) is TRUE
A.Li Tao and Li Yu have the tests in two days. B.Li Tao has the geography test on Wednesday.
C.Li Yu has the P. E. test for one hour. D.Li Yu has six tests.
B
Katy is very excited. Her class is having a party on Friday because school is closing for the summer holidays. So today she is going shopping with her mum and her friends Pamela and Jenny. They are going to buy something nice for the party. She gets up early and she is eating breakfast when her friends arrive at her house.
They all have some cereal (麦片) and orange juice together and talk about what they want to buy. “I want a pretty pink dress,” says Jenny. “I want a skirt with flowers and a white T-shirt,” says Katy. “Something nice and not too expensive.”
Katy’s mum drives them to the mall. They go into a large shop and look at all the clothes. There are so many and they don’t know where to look first. Katy chooses some jeans and shorts and Jenny looks at a pink dress and a yellow one. “Try them on,” says Katy’s mum. Katy and Jenny take their clothes and Pamela takes a blue skirt and a flowery skirt. They put on the clothes and look in the mirror. They are happy with their things and decide to buy some of them.
Jenny buys a pink dress and pink shoes. Pamela buys a long skirt with small flowers on it, a white T-shirt and black shoes. Katy chooses pink shorts and a T-shirt with a pink heart on it. “You all look so pretty in your new clothes. I’m sure you will have a great time at the party.” They all go to the cafe to have some ice-cream and juice before they go home.
14.Why does Katy get up early
A.Because she wants to go back early. B.Because she wants to buy a lot of things.
C.Because she lives far away from the shop. D.Because she is very excited to go shopping.
15.What does Jenny want to buy
A.A white T-shirt. B.A blue skirt. C.A pretty pink dress. D.A skirt with flowers.
16.Who says the underlined sentence (划线的句子) in the last paragraph
A.Katy. B.Pamela. C.Jenny. D.Katy’s mother.
17.What is the best title of the passage
A.Katy and Her Friends B.A Big Class Party
C.A Happy Shopping Day D.Making a Shopping Plan
C
Boris, a foreign student at Communication University of China, often shares his experiences of Chinese culture on his vlog (视频博客).
In one video, for example, Boris shared how he had learned the Chinese word dongxi. He translated each part separately into “east west”. And he introduced one theory (说法) about how dongxi came to mean “things”. He told people that all marketplaces in ancient Chinese cities were set up along a single road that ran from east to west. So when you would say qumaidongxi, you’d be saying, “I’m going to buy things.”
Some other videos show his reading Chinese poem and performing kung fu in Chinese traditional costume, which are quite welcome among his 40, 000 followers.
“Many of my followers are learning Chinese,” Boris said. “But sadly, they know little about Chinese culture and the country.”
Like many foreigners, Boris once believed that all Chinese could perform kung fu, flying onto roofs and walking over walls. He thought the country was not that developed. But after he got a scholarship (奖学金) to study in China in 2019, his view changed. “China has entered a new period, but many people’s impressions of China are still stuck in the 1970s,” Boris said. “That’s why I started to shoot vlogs to share Chinese culture in 2019.”
Until now, Boris has posted more than 40 Chinese culture vlogs online, but making these vlogs is not easy. Take reading the poem Second Farewell to Cambridge by XuZhimo as an example “I can understand and read every word in the poem,” Boris said. “But to touch readers, I need to use proper feelings while reading.” So he needed to look for much background information and make his feelings suit each part of the poem.
Though shooting these vlogs takes lots of time, the young man feels proud that his vlogs have inspired many people. Boris said that he wanted to continue bridging the differences between two cultures. “This goal may not be achieved easily, but I will spare no efforts to do my part.”
18.Through the vlogs, Boris mainly wants to ________.
A.teach foreigners Chinese B.introduce a Chinese university
C.sell Chinese products D.share his experiences in China
19.Boris learned the Chinese word dongxi by ________.
A.translating it as a whole B.knowing its cultural background
C.making up some sentences D.comparing it with similar words
20.What inspired Boris to shoot vlogs
A.His hunger for new technology. B.His wish to show the real China.
C.His interest in Chinese culture. D.His dream to be a big vlogger.
21.The passage is probably written to ________.
A.say yes to Boris’s actions B.build bridges by making vlogs
C.call for more help D.achieve a common goal
D
In China, the 12th month of the lunar calendar is called Layue. The month is full of interesting festivals and traditions.
The Laba Festival is the first festival in this month. From this day on, people begin to get ready for the Chinese New Year.
On the Laba Festival, people have hot Laba porridge (粥). There are usually eight things in the porridge, like rice, red beans, and some nuts. The porridge is not just rich in nutrition that is good for people, but a hope for the coming of the Chinese New Year.
Laba porridge is not the only nice food in Layue.Laba garlic (腊八蒜) is popular in the north. People begin to put garlic in vinegar (醋) from that day on, and eat it with dumplings during the Chinese New Year. While in the south, people like making sausages (香肠).
Xiaonian is usually on the 23rd or 24th day of the last lunar month. Traditionally, it is an important day when people offer sacrifices (祭品) to the Kitchen God who looks after the family.
Cleaning the house is also an important thing to do to prepare for the Chinese New Year. It means sweeping away the dust of the old year and welcoming a new start. Now, the last thing for you to do is to wait for the coming Chinese New Year.
22.What do people usually do to celebrate the Laba Festival
①People celebrate Xiaonian on that day. ②They usually have porridge with eight things in it.
③People in the north make Laba garlic. ④People in the south make sausages. ⑤People clean the house.
A.②③④ B.①②⑤ C.②③⑤ D.①②③④
23.What does the underlined word “nutrition” in paragraph 3 mean in Chinese
A.风味 B.色泽 C.谷物 D.营养
24.Why do people clean the house before the Chinese New Year according to the passage
A.Because their houses are dirty and need cleaning.
B.Because people want to get their good luck back again.
C.Because people need to ask friends to visit their houses.
D.Because people look forward to something new in the coming year.
25.Which of the following is TRUE according to the passage
A.People from all over the world celebrate the Laba Festival.
B.People do some cleaning to get ready for the Chinese New Year.
C.People make Laba garlic on the Laba Festival and eat it on Xiaonian.
D.Layue usually begins on 1st December and ends on 31st December.
第三部分信息还原(共5小题:每小题1分,满分5分)
请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
NieHaisheng, Liu Boming and Tang Hongbo are all great astronauts (航天员). 26
NieHaisheng is 58 years old. His birthday is in October. 27 Her name is NieTianxiang. She is proud of (为……感到骄傲) her father.
Liu Boming is 56 years old. 28 He likes doing sports when he has time. 29 Liu is very clever. His friends call him “Little Zhuge”.
Tang Hongbo is 47 years old. His birthday is in October. His father is 74 and his mother is 72. 30 He always calls them to ask about their health.
A.He has a son.
B.He has a daughter.
C.Now let me tell you something about them.
D.Of all the sports, he likes soccer best.
E.Tang loves his parents very much.
F.His birthday is in September.
G.But his parents think it’s easy.
第四部分词汇运用(共13小题;每小题1分,满分13分)
第一节根据下列句子所给汉语注释或首字母,在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式,每空限填一词。
31. (两个都) of my parents enjoy watching TV.
32.Look, there is a small house (在……中) many tall trees.
33.It’s important to brush our (牙齿) every day.
34.There are many flowers and trees (围绕) the lake in the park.
35.We have clothes in different styles at very good p. Come and buy them.
36.—Will our parties have dancing
—Sure! They also i games and music.
37.Daniel was so angry with his brother that he s at him.
38.My hobbies are swimming and c stamps.
第二节根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或词组填空,使短文内容完整正确。
gets bring in subjects at the same time how
My name is SadiaKhatun. I’m from Bangladesh. It’s difficult to walk on some roads in the rainy season here. So 39 do I go to school It’s easy! The school comes to me! I study on a “floating school”.
My floating school is a “school bus” and classroom all in one. The boat picks me up early in the morning. Our classroom is on the boat, too. There are several boats on the river 40 . Each boat has one teacher and one class. The teacher gives us lessons in all the 41 .
The boat is long and wide. We sit at wooden desks. Big windows 42 lots of sunlight and fresh air. There’s a blackboard at the front. There’s a computer next to it, and it 43 its power from the sun. At the end of the school day, the boat takes me home.
I learn a lot at my school and have fun too. I love my floating school!
第五部分短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Dear Linda,
Thanks for your letter. Do you want to know my school days I am 44 (usual) very busy from Monday to Friday. In the morning, I get up 45 about 6:30. Then I often have two 46 (egg) and some milk for breakfast. After that I go to school. I always take the No. 10 bus to school. At around 7:30, I get to school. The 47 (one) class begins at 8:00. We often have math, science, English and Chinese in the morning. I like math very much. It is difficult 48 useful. I like Thursday afternoon, too. Because we have art and music on Thursday afternoon. I like art. It 49 (be) really interesting. My friend Sue 50 (like) music very much. She thinks it is relaxing and she is good at singing. My favorite day is Friday. Because I have a P. E. class on that day. I like P. E. 51 (good). I think P. E. is 52 (relax). I often play volleyball with 53 (I) friends. I like my P. E. teacher, too. My P. E. teacher is Mr. Hu. He is very nice. He often plays basketball with us. At 5:30 in the afternoon, I go home. I do my homework after dinner. At about 9:30, I go to bed.
Yours,
Alan
第六部分阅读表达(共3小题;1题2分,2题2分,3题3分,满分7分)
请认真阅读下面短文,用英语回答短文后的问题。
If you’re in an English class, following your English book, you may find all the units and other knowledge (知识) in some order. Usually, things move from easy to difficult, but it doesn’t mean that you always have to follow the book.
Sometimes you may feel bored (无聊) and want to learn new things that’s not in the book. That is a good way to make learning much more interesting. Sometimes you have to go back to some knowledge that you didn’t know clearly the first time. That’s also good and normal (正常的). Sometimes when learning doesn’t go well, you have to stop and check your plan again.
It will be great if you can practise English for 10 hours a day, but that usually won’t happen. Because no one can learn one subject for 10 hours and doesn’t feel tired and bored. It may also be very difficult for you to understand everything in your learning. You need more time to try to learn and understand it again.
You should know that there will be some time when you feel like a great English speaker, and there will be time when you feel like you couldn’t finish a sentence. Those ups and downs are normal, too. Find your own way to learn English. Just keep working, and you’ll get better and better.
54.Which subject is this passage talking about
55.What should we do when learning doesn’t go well
56.Please share another way of learning this subject. (no less than 10 words)
书面表达(共1题;满分25分)
57.Tony 是一名中学生,今年寒假将参加由外研社组织的冬令营,Mrs White 需要通过Email向对方主席提供一份他的介绍,内容如下:
基本信息 14岁,阳光中学七年级学生,健康,爱学习。
个性 善良;乐于助人。(举例说明)
爱好 喜欢画画和体育运动;
其他 最喜欢春节,因为……
愿望 学好英语,更多地了解世界;
要求:
1.所写内容必须包括提供的所有信息,并作适当发挥。
2.文章80词左右,开头已给出,不计入总词数。
3.文中不得出现真实的人名、校名等。
Dear Chairperson,
I would like to introduce Tony.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Mrs White
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B D B A A D B C A C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 B C D D C D C D B B
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A A D D B C B F D E
1.B 2.D 3.B 4.A 5.A 6.D 7.B 8.C 9.A 10.C
【导语】本文讲述了布朗太太今天起床后,发现一切都不同寻常,很奇怪,最后发现竟是大家给她准备的生日惊喜。
1.句意:每天她早早起床,然后开始工作,给植物浇水,打扫院子,给动物喂食。
meal (早、中、晚)餐;work工作;game游戏;lesson课。根据后文“watering the plants, cleaning the yard and feeding the animals.”,结合选项可知,此处应该指的是工作。故选B。
2.句意:她的丈夫布朗先生通常为她做一些面包和鸡蛋作为早餐。
fun兴趣;sale销售;money钱;breakfast早餐。根据“Her husband, Mr. Brown, usually makes her some bread and eggs for…”,结合选项可知,此处应该表达她的丈夫布朗先生通常为她做一些面包和鸡蛋作为早餐。故选D。
3.句意:但是今天布朗先生不在厨房做饭,桌子上也没有食物。
singing唱歌;cooking烹饪;reading阅读;cleaning打扫。根据横线后“in the kitchen”,结合选项可知,此处应该指的是不在厨房做饭。故选B。
4.句意:她出去叫她的狗。
dog狗;cow牛;pig猪;horse马。根据后文“Then Mrs. Brown goes to the yard and tries to…the dog.”可知,此处应该表达她出去叫她的狗。故选A。
5.句意:但是它不来。
come来;talk谈论;play玩;leave离开。根据“Then Mrs. Brown goes to the yard and tries to…the dog. There is nothing.”,结合选项可知,此处应该表达但是它不来。故选A。
6.句意:然后布朗太太去院子里试图找到那只狗。
buy买;wash洗;visit拜访;find发现,找。根据后文“There is nothing.”可知结合选项可知,此处应该表达布朗太太去院子里试图找到那只狗。故选D。
7.句意:她有点生气。
lucky幸运的;angry生气的;tired累的;happy开心的。根据前文语境,结合选项可知,此处应该表达她有点生气。故选B。
8.句意:布朗夫人环顾四周,没有发现其他动物。
plants植物;eggs鸡蛋;animals 动物;cakes蛋糕。根据前文“She runs to check the cows. But there are no cows.”可知,此处应该指的是动物。故选C。
9.句意:她跑到后面去看了看。
have a look看一看;have a drink喝一杯;do some sports做运动;do some shopping购物。根据“Then Mrs. Brown hears a noise behind the house.”,结合选项可知,此处应该表达她跑到后面去看了看。故选A。
10.句意:布朗先生拿着生日蛋糕,高兴地对布朗太太说:“亲爱的,这是你今天的早餐。生日快乐!”
usually通常;finally最后;happily开心地;carefully细心地。根据横线后“Mrs.Brown,‘This is today’s breakfast for you, dear! Happy birthday!’”,结合选项可知,此处应该表达开心,所以填入happily,副词,修饰动词says。故选C。
11.B 12.C 13.D
【导语】本文是李涛和李煜的考试时间表。
11.细节理解题。根据表格内容“Wednesday”;“8:00-10:00 ”;“Chinese”和“Thursday ”;“8:00-10:00”;“math”可知,李涛早上有两次考试,分别是周三的语文和周四的数学。故选B。
12.细节理解题。根据“We are in the same grade, but we aren’t in the same class.”可知,李煜和李涛同年级,均在七年级,但不同班级,根据“He’s in Class 4.”可知,李煜在7年级4班。故选C。
13.细节理解题。根据表格中“Who”那一列的安排,可知李煜有六场考试。故选D。
14.D 15.C 16.D 17.C
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了凯蒂为准备星期五的派对和妈妈以及朋友去购物的经历。
14.细节理解题。根据第一段“Katy is very excited…So today she is going shopping with her mum and her friends Pamela and Jenny. They are going to buy something nice for the party. She gets up early…”可知,凯蒂很早起床,因为她很兴奋,今天她们要为派对一起去购物。故选D。
15.细节理解题。根据第二段“‘I want a pretty pink dress,’ says Jenny.”可知,珍妮想买一件漂亮的粉红色连衣裙。故选C。
16.推理判断题。根据第一段“So today she is going shopping with her mum and her friends Pamela and Jenny.”可知,一起去购物的除了凯蒂、她的朋友帕梅拉和珍妮外,还有凯蒂的妈妈;据此可以推断,此处是凯蒂的妈妈称赞孩子们买的衣服很漂亮,并祝愿孩子们在派对上玩得开心。故选D。
17.最佳标题题。通读全文可知,凯蒂和她的朋友们为了即将到来的派对去买漂亮的衣服;她们在商场里挑选了自己喜欢的衣服,试穿后决定购买。最后,她们一起去咖啡厅吃冰淇淋和喝果汁,她们度过了愉快的一天;选项C“快乐的购物日”适合作为文章的标题。故选C。
18.D 19.B 20.B 21.A
【导语】本文主要讲述了一位外国学生Boris在博客上分享学习中国文化的经历,包括他学到的一些词语的来历,中国诗歌,表演中国功夫,他的视频激励了许多人,Boris想通过这个来继续弥合两种文化之间的差异。
18.细节理解题。根据“Boris, a foreign student at Communication University of China, often shares his experiences of Chinese culture on his vlog (视频博客)”可知,通过博客想分享他在中国的经历,故选D。
19.推理判断题。根据第二段的内容,尤其“He told people that all marketplaces in ancient Chinese cities were set up along a single road that ran from east to west”可知,通过了解文化背景来学习“东西”这个词的含义,故选B。
20.推理判断题。根据“China has entered a new period, but many people’s impressions of China are still stuck in the 1970s,...That’s why I started to shoot vlogs to share Chinese culture in 2019”可知,他了解到许多人对中国的印象还停留在20世纪70年代,他想通过视频来让人们了解中国的现状,了解真正的中国,故选B。
21.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一位外国学生Boris在博客上分享学习中国文化的经历,让更多人了解中国的现状,目的是以此来肯定他分享文化的举动,故选A。
22.A 23.D 24.D 25.B
【导语】本文是一篇说明文,文章介绍了腊月的节日及节日习俗。
22.细节理解题。根据“On the Laba Festival, people have hot Laba porridge.”和“People begin to put garlic in vinegar from that day on...”以及“While in the south, people like making sausages(香肠).”可知,在腊八节,人们通常喝腊八粥,北方人做腊八蒜,南方人做香肠。故选A。
23.词句猜测题。根据“There are usually eight things in the porridge, like rice, red beans, and some nuts. The porridge is not just rich in nutrition that is good for people...”可知,腊八粥里面有很多东西,对人们有好处,所以nutrition意为“营养”。故选D。
24.细节理解题。根据“It means sweeping away the dust of the old year and welcoming a new start.”可知,打扫房子是为了扫除旧年的尘埃,迎接新一年的开始。故选D。
25.细节理解题。根据“Cleaning the house is also an important thing to do to prepare for the Chinese New Year.”可知,B项表述正确。故选B。
26.C 27.B 28.F 29.D 30.E
【导语】本文介绍了航天员聂海胜、刘伯明及汤洪波的个人情况。
26.根据上句“NieHaisheng, Liu Boming and Tang Hongbo are all great astronauts (航天员)”和下文“NieHaisheng is...”,“Liu Boming is...”和“Tang Hongbo is...”可知,这是一个承上启下的过渡句,下面三段分别介绍了三位航天员的情况,C项“现在让我告诉你一些关于他们的事情”符合语境。故选C。
27.根据后面的“Her name is NieTianxiang.”可知,此句是说聂海胜有一个女儿。B项“他有一个女儿”符合语境,故选B。
28.根据上一段中的“NieHaisheng is 58 years old. His birthday is in October.”和下一段中的“Tang Hongbo is 47 years old. His birthday is in October.”可知此处介绍刘伯明的生日,F项“他的生日在九月”符合语境,故选F。
29.根据上一句“He likes doing sports when he has time.”可知,这里谈论的是运动,选项D“在所有的运动中,他最喜欢足球”符合语境。故选D。
30.根据上一句“His father is 74 and his mother is 72.”可知,这里谈论的是汤洪波的父母的情况,选项E“汤洪波非常爱他的父母”符合语境。故选E。
31.Both
【详解】句意:我的父母都喜欢看电视。both“两个都”,不定代词,故填Both。
32.among
【详解】句意:看,在许多高大的树木中有一座小房子。根据“many tall trees.”可知此处指的是在(三者以上)之中,故填among。
33.teeth
【详解】句意:每天刷牙很重要。根据中文提示可知,“牙齿”的英文表达为tooth,是可数名词,此处应用复数形式teeth。故填teeth。
34.around
【详解】句意:公园里湖边有许多花和树。介词around意为“围绕”。故填around。
35.(p)rices
【详解】句意:我们有不同风格价格优惠的衣服。过来买它们吧。根据“Come and buy them”以及提示字母可知,空处表示好的价格,英文为price,可数名词,表示泛指,故用复数prices。故填(p)rices。
36.(i)nclude
【详解】句意:——我们的聚会有舞蹈吗?——当然。也有游戏和音乐。根据上句“Will our parties have dancing”和答语中“games and music”可知,此处表示包括游戏和音乐,include“包括”,动词此句为一般现在时,主语“They”是人称复数,include用原形,故填(i)nclude。
37.(s)houted
【详解】句意:Daniel非常生弟弟的气,所以对他大喊大叫。根据“Daniel was so angry with his brother”可知对弟弟很生气,所以是对他大叫,shout“大叫”,句子用一般过去时,动词用过去式。故填(s)houted。
38.(c)ollecting
【详解】句意:我的爱好是游泳和集邮。and连接词性相同的两个词汇,此处是动名词作表语。故填(c)ollecting。
39.how 40.at the same time 41.subjects 42.bring in 43.gets
【导语】本文主要介绍了作者在孟加拉国雨季时如何通过“水上学校”继续学习。
39.句意:那我怎么去学校呢 根据“The school comes to me!”和备选词汇可知,如何去学校,故填how。
40.句意:河上同时有几艘船。根据“Each boat has one teacher and one class. ”和备选词汇可知,同时有几艘船,at the same time符合句意,故填at the same time。
41.句意:老师给我们上了所有科目的课。根据“The teacher gives us lessons ”和备选词汇可知,老师给我们上了所有科目的课。故填subjects。
42.句意:大窗户带来了充足的阳光和新鲜空气。根据“lots of sunlight and fresh air.”和备选词汇可知,窗户引进阳光和空气,句子时态是一般现在时,主语是复数,bring in符合句意,故填bring in。
43.句意:它旁边有一台电脑,它的电源来自太阳。根据“its power ”和备选词汇可知,从太阳获取电力,句子时态是一般现在时,主语是单数,gets符合句意,故填gets。
44.usually 45.at 46.eggs 47.first 48.but 49.is 50.likes 51.best 52.relaxing 53.my
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍作者一天的活动:起床、吃饭、上学、休息以及在学校所学科目和最喜欢的科目等。
44.句意:从星期一到星期五我通常很忙。根据“I am…very busy”可知,此处应用形容词usual“通常的”的副词形式usually“通常”作状语。故填usually。
45.句意:早上,我大约6:30起床。根据空后“about 6:30”可知,此处是具体时刻,前应用介词at。故填at。
46.句意:然后我经常吃两个鸡蛋和一些牛奶作为早餐。根据空前“two”可知,此处应用名词egg“鸡蛋”的复数形式eggs。故填eggs。
47.句意:第一节课8点开始。根据“The…class”可知,此处应用基数词one“一”的序数词first“第一”来表示顺序。故填first。
48.句意:这很难,但很有用。根据“difficult”和“useful”可知,此处存在转折关系,应用but连接两词。故填but。
49.句意:这真的很有趣。句子时态为一般现在时,主语It为第三人称单数,谓语be应用is。故填is。
50.句意:我的朋友苏非常喜欢音乐。句子时态为一般现在时,主语My friend Sue为第三人称单数,谓语应用like“喜欢”的三单形式likes。故填likes。
51.句意:我最喜欢体育。根据上文“My favorite day is Friday. Because I have a P. E. class on that day.”可知,此处是指最喜欢体育,应用形容词good“好的”的副词well“好”的最高级best“最好地”,修饰动词like,在句中作状语。故填best。
52.句意:我认为体育是放松的。结合“I think P. E. is…”和所给提示词可知,此处是指体育是令人轻松的,应用动词relax“放松”的形容词形式relaxing“令人轻松的”,在句中作表语。故填relaxing。
53.句意:我经常和我的朋友打排球。根据空后名词friends可知,此处应用人称代词I“我”的形容词性物主代词my“我的”作定语,修饰名词friends。故填my。
54.English. 55.Stop and check our plan again. 56.We can read in the morning every day to help practise our speaking English./We can read more English books and sing some English songs.(答案不唯一)
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了在英语学习中应该采取有效的措施和行动。
54.根据“If you’re in an English class, following your English book, you may find all the units and other knowledge (知识) in some order.”可知,这篇文章讨论的是英语科目,故填English.
55.根据“Sometimes when learning doesn’t go well, you have to stop and check your plan again.”可知,有时候,当学习进展不顺利时,你必须停下来再次检查你的计划。故填Stop and check our plan again.
56.主观题,符合题意即可,故填We can read in the morning every day to help practise our speaking English./We can read more English books and sing some English songs.(答案不唯一)
57.例文
Dear Chairperson,
I would like to introduce Tony.
Tony is 14 years old. He is a student in Grade 7 at Sunshine Middle School. He is healthy and studies hard.
He is kind and helpful. He often helps classmates with their homework and helps children in poor areas. He likes drawing because it makes him feel happy. He also loves doing sports. He thinks it important to do some exercise after school.
His favourite festival is the Spring Festival. He can get red packets from his parents. And all the family members get together to have big meals.
He hopes to study English well. Then, he can learn more about the world.
Yours sincerely,
Mrs White
【详解】[总体分析]
① 题材:本文是一篇材料作文;
② 时态:时态为“一般现在时”;
③ 提示:写作要点已经给出,考生注意不要要点中的“个性”部分,需要举例说明。
[写作步骤]
第一步,介绍Tony的基本情况;
第二步,介绍Tony的爱好和个性;
第三步,介绍Tony喜欢的节日,以及愿望。
[亮点词汇]
① helpful 乐于助人的
② help sb. with sth.在某方面帮助某人
③ do sports 做运动
④ get together 聚在一起
[高分句型]
① He often helps classmates with their homework and helps children in poor areas.(and连接的并列句)
② He likes drawing because it makes him feel happy.(because引导的原因状语从句)
③ He thinks it important to do some exercise after school.(it作形式宾语)